Forside   Aktiviteter   Om Energi- og Miljøkontoret   Kontakt

english     
 
 

Energisystem Ærø

Energisystem Ærø er en model af energisystemet på Ærø, som er udviklet til undervisningsbrug i folkeskolen til formidling af sammenhænge mellem energiforbrug og miljøpåvirkninger.

Med energimodellen kan eleverne lege energiplanlæggere og komme med konkrete bud på hvordan vi kan miminere miljøpåvirkningerne fra vores energiforbrug. Her får eleverne frie hænder til f.eks. at reducere energiforbruget, sætte flere vindmøller op, øget antallet af elbiler m.m. og se hvordan det påvirker CO2-udslippet fra de ærøske boliger.

Ærø Energi- og Miljøkontor tilbyder gratis undervisningsforløb på Ærø, hvor vi bruger modellen og diskuterer hvordan elevernes ændringer også i praksis kan gennemføres og blive til virkelighed. Klik her for for at læse mere om vores undervisningstilbud og muligheden for at komme på energilejrskole

Modellen er udviklet med støtte fra Undervisningsministeriets Tips- og Lotto midler og kan frit benyttes. Energimodellen kan downloades til højre her på siden.


 » Leg energiplanlægger


"Hvad vil det betyde for vores CO2-udslip på Ærø hvis vi nu fik folk til at køre i elbiler og isolere deres boliger lidt bedre?"

 » Prøv Energisystem Ærø


Du kan gratis downloade modellen her.

Energisystem Ærø (450 kB zip)

For at køre modellen skal du pakke modellen ud og herefter dobbeltklikke på exe-filen.

 » Relevant materiale


CO2-opgørelse for Ærø 2008